La_Calaixera

Qui som

La Calaixera som el centre especial de treball de l’Associació Arep per la Salut Mental. Vam néixer el 1999 per generar oportunitats per a persones que pateixen l’exclusió per causa de la seva discapacitat per problemes de salut mental, amb la mirada sempre posada a acompanyar-les a assolir una vida plena i autònoma.

Tenim diferents línies d’activitat que han anat canviant els últims anys gràcies al pla estratègic dissenyat el 2009. Recollint els canvis en el mercat laboral, a La Calaixera hem anat apostant per la creació de noves línies de negoci centrades en els serveis.

Missió

Crear i mantenir llocs de treball de qualitat per a persones amb problemes de salut mental, en una empresa eficient, sostenible i rendible, que promou la inserció laboral a l’empresa ordinària.

Visió

Volem ser referents en el compromís amb la inserció laboral de les persones que treballen amb nosaltres i contribuir a trencar l’estigma dels problemes de salut mental, com a empresa d’economia social sostenible.

Valors

  • Accent en les capacitats de les persones.
  • Compromís amb l’entorn.
  • Treball en equip.
  • Professionalitat i compromís amb els nostres clients.

El nostre model

Compromesos amb les persones

La feina és clau per apoderar les persones amb problemes de salut mental. I per aconseguir una bona feina cal formació i preparació pels canvis del mercat laboral.

El nostre compromís és acompanyar la persona en el seu procés laboral i de creixement personal dins d’una empresa d’economia social que creu en les capacitats dels seus treballadors.

Cadascun disposa del seu programa individual d’inserció, pactat i dissenyat per ella mateixa acompanyada de l’equip equip tècnic de la nostra Unitat de Suport a l’Activitat Professional format per psicòleg, treballadora social i terapeuta ocupacional.

Compromesos amb el nostre entorn

A Cal Romesco, la nostra botiga de productes ecològics, socials i de proximitat, posem èmfasi especial en el tractament de residus i el consum responsable d’energia elèctrica i aigua. Això ens va valdre el Premi a la Sostenibilitat en el Comerç per part de l’Ajuntament de Barcelona i Comerç de Barcelona l’any 2016.

En el servei de missatgeria fem els repartiments a peu i utilitzem vehicles elèctrics (furgoneta i tricicle).

El nostre compromís amb la comunitat també es concreta amb la nostra participació en múltiples iniciatives comunitàries com ara la Taula d’Ocupació de Sant Andreu o la Taula de Comerç de Proximitat del barri Congrés Indians.

També som membres de l’agrupament de comerciants i professionals Eix Maragall i participem activament amb el programa “El comerç i les escoles” de l’Ajuntament de Barcelona.

Des del 2016 l’Associació +Responsables ens atorga l’Etiqueta Responsable per la nostra gestió socialment responsable.